Ungdoms gruppa en gruppe for barn og ungdom i 13-19 år alderen (Barn som fyller 13 i samme kalender år kan også søke om å bli med). Hoved fokuset er å er å gi barn og ungdom et tilbud hvor de kan lære se kunnskap til å oppnå brattkort. Derfor består treningen av klatring på led i tillegg til topp tau. Klatring utvikler motorikk, styrke og smidighet. For å komme opp må man være mentalt tilstede og løse puslespillet for en hver klatrerute. Vi har også en buldre vegg som vi bruker av og til. Buldre vegg er en klatrevegg på få meter (høyde) med tjukkas under, da trengs det ikke sele eller topp tau.

All nødvendig kunnskap for å sikre og klatre trygt trener vi på i klatreveggen vi har til rådighet i Vestby Arena. Oppvarming består som regel av tau hopping (barna liker dette), jogging og krabbe (varme opp håndledd). Vi har et godt klatre miljø og ungdommene trives veldig godt.

Vi har en målsetting om å komme oss ut å klatre ute i fjellet sommer halvåret. Det å klatre ute er veldig forskjellig fra inne da det ikke er noe oppmerkede tak og man får virkelig brukt hjernen ute da alt kan være gode tak å stå og holde i. Fra tidligere år har ungdoms gruppa dratt på turer sammen og det er noe vi skal prøve å få til i framover også. Vi skal ha det gøy, det som er viktig.

Ungdom gruppa på sperrebotn

Barn og ungdom liker å være sosiale og klatring er en fin idrett for det.

Kristoffer leder gruppa